Pomeranian - Massor med Pomeranian

Pomeranianvalp

Pomeranianvalp

När man träffat en valp från en Pomeranian kan man inte låta bli att önska sig en egen Pomeranianvalp. Pomeranianvalpar är extremt beroendeframkallande och man vill verkligen ha en gullig liten valp hemma hos sig.

Oavsett hur söta Pomeranianvalparna är så är, det precis som med alla hundvalpar, mycket jobb att ha en hund. Jobbet är i och för sig väldigt kul men man får räkna med att det tar 3-6 timmar om dagen ta hand om en valp oavsett om den är en Pomeranian, Pomeranian eller någon annan hundras.

Köpa en Pomeranianvalp

Pomeranianvalpar

Eftersom Pomeranian inte är en egen hundras finns den inte med i Svenska Kennelklubben, SKK. Därmed finns det inte ett kvalitetssäkrat register över seriösa uppfödare av Pomeranian som ni kan använda er när ni ska köpa en söt liten valp.

Det finns inte så många som föder upp Pomeranianvalpar vilket gör att priserna kan variera ganska mycket. De flesta som föder upp Pomeranianvalpar är dock seriösa men inte alla. Ta alltid referenser och undersök uppfödarens eller kennelns bakgrund innan ni köper er Pomeranianvalp.

Viktigt att veta om Pomeranian valp

Pomeranianvalpen

Att skaffa, ta hand om och leka med en hundvalp, t.ex. en liten Pomeranian, kan se roligt och lockande ut. Det är dock mycket arbeta med att ha hund. Innan ni bestämmer er för att köpa en Pomeranianvalp ska ni ställa er nedanstående frågor.

  Köpa en Pomeranianvalp
 • Tycker du att Pomeranian är världen sötaste hundras och att dess lynne passar ert hushåll?
 • Gillar du hundar som är smarta, har mycket energi, lätt att lära sig konster?
 • Tror ni att Pomeranian är den hundrasen som passar er allra bäst?
 • En Pomeranian kan bli mellan 12 och 18 år vilket är lite äldre än genomsnittshunden. Är du beredd på att ta ansvar för din Pomeranian under alla dessa år?
 • Det tar tid att ta hand om en Pomeranian, både när den är valp eller vuxen. Är du villig att avsätta tid varje dag i många många år framåt.
 • Att köpa en Pomeranian kostar ganska mycket pengar. Är du villiga att betala 30000 kr för en Pomeranianvalp med alla extrakostnader som dyker upp just när ni köpt er valp?
 • Skaffa en Pomeranian
 • En Pomeranian äter hundmat och detta kostar pengar. Små Pomeranianer äter mindre och är billigare. Är du villig att betala mellan 3000-10000 kr varje år för hundmat?
 • Hundar behöver regelbunden tillsyns. Är du säker på att du eller någon annan kan se till er Pomeranian eller Pomeranianvalp så att den aldrig är ensam mer än 5 timmar i sträck?
 • En hund behöver försäkring och veterinärvård och det kostar pengar. Är du villig att betala kring 5000 kr per år för en hundförsäkring för din älskade Pomeranian?
 • Vissa Pomeranianer är ganska allergivänliga men andra mer allergiframkallande. Tål alla i din familj hundar?
 • Har ni tid att vänta mellan 9-18 månader innan ni kan få er underbara lilla Pomeranianvalp?
 • Tror ni att Pomeranian är den hundrasen som passar er allra bäst?

Om ni svarar ja på alla dessa frågor kan ni definitivt skaffa er en underbart söt och gullig Pomeranianvalp vilken ni kommer få se växa upp till en fullvuxen Pomeranian som kanske får egna söta Pomeranianvalpar. Rent av kommer er Pomeranian bli mormor och mormorsmor vilket skulle kunna glädja många andra familjer i framtiden.

Massor med sött om gulliga Pomeranian


Allt ni behöver veta om den supersöta hundrasen Pomeranian

Här hittar ni en hel del intressant information om Pomeranian men också många gulliga och charmiga bilder på Cockapoovalpar.Meny - Pomeranian
Till förstasidan på www.pomeranian.nu Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Utomlands Företag Nyheter