Pomeranian - Massor med PomeranianA--0 A-NS - IL - U2-0

Kul om Pomeranian

Roligt om Pomeranian

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om de fantastiskt söta Pomeranianhundarna och här hittar du några söta bilder och intressant fakta om dvärgspetsarna.

Förutom detta presenteras även rolig information och komiska citat från hunduppfödare som avlar fram Pomeranian. Det är viktigt att ha rätt information om Pomeranian när man väl beslutat sig om att skaffa en valp.

H-NS - IL - U2-1

Pomeranian är Kunglig

Pomeranian är KungligDrottning Victoria av England blev så förtjust i Pomeranian när hon besökte Florens i Italien 1888 så att hon hade därefter Pomeranian fram till sin död 1901. Drottningens intresse för hundrasen Pomeranian spred sig till andra samhällsklasser i England.

Namnet Pomeranian

Namnet PomeranianNamnet på Pomeranian är ganska nytt i Sverige och tidigare kallandes hundrasen dvärgspets eller Tysk Spets. I början på 1900-talet användes den tyska benämningen för hundrasen som var och fortfarande är Zwergspits.

Pomeranian krymper

Lustigt om hundrasI Början av 1800-talet var Pomeranian hundarna betydligt större än idag. Det fanns Pomeranian som var upp till 50 cm i mankhöjd jämfört med dagens cirka 20 cm.

Det var britterna som under 1800-talet krympte Pomeranian och avlade fram nya färger. 1873 sattes maxvikten för Pomeranian till 5 kg och idag väger de omkring hälften.

H-NS - IL - U2-2
H-NS - IL - U2-3

Antal Pomeranian

Antal PomeranianVarje år föds det fler än 300 och färre än 500 Pomeranianvalpar i landet. En kull Pomeranianvalpar är i genomsnitt på 2.2 valpar vilket är lite i förhållande till andra hundar.

I Sverige beräknas det finnas omkring 4000-4500 Pomeranianhundar.

Massor med sött om gulliga Pomeranian


Allt ni behöver veta om den supersöta hundrasen Pomeranian

Här hittar ni en hel del intressant information om Pomeranian men också många gulliga och charmiga bilder på Cockapoovalpar.Meny - Pomeranian
Till förstasidan på www.pomeranian.nu Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Utomlands Företag Nyheter